Umete li da se izdignete iz situacije?


❤️ Ako je vaš odgovor da, mogu samo da kažem: ''Bravo!''.


❤️ Umeti izaći iz sopstvenih cipela, sagledati situaciju iz drugog ugla je veliko umeće. Ono koje nas čini mudrima. A mudrost je velika vrlina.


❓ Samo, koliko često to umete? Koliko često ste zadovoljni što niste reagovali na prvu loptu? Postoje li aspekti u životu u kojima niste toliko vešti u tome?

❓ Postoje li situacije za koje vam posle bude žao što ste odreagovali impulsivno, a da pre toga niste situaciju malo ispitali i iz drugog ugla?


❤️ Svi imamo Ahilovu petu. 


Za svakog od nas postoji situacija koja nas posebno provocira. Kao da smo na kratkom povocu i neko nam ne da da promenimo perspektivu, čak nas još i cimne jako, pa eto burnijeg odgovora.
❗ Čak i kad dobro znamo tehniku disocijacije i primenjujemo je često, može nam se ovo desiti.


❤️ Ukoliko su ovakve situacije retke, blago vama. Znači da imate malo posla da ispolirate još to nekoliko okidača.
❗❗ Ukoliko se ponavljaju često - dobro bi bilo da na tome ozbiljnije poradite. Bahove kapi su od velike pomoći u tome. NLP tehnike takođe.


❤️❤️ Benefino po nas je da budemo mudri u izazovnim situacijama. Da se ne ispoljavamo impulsivno i da ostavimo reakaciju za neku drugu priliku. Nije to tako teško ni postići, samo se treba malo potruditi i dozvoliti da nam se pomogne. 


Potražite pomoć za ovo. Budite drugačiji. 


Jer, na žalost, kao da ulicama hoda sve više ljudi koji smatraju ćutanje slabošću i zelenim svetlom da nasrću više. Pa onda nismo sigurni koliko je mudro oćutati. O tome više u sledećem postu...

Нема коментара: