Sanjate li ili koračate svoje snove?


Kako se slede snovi ne učimo u školi, rekli bi mnogi.


Istina je, ne postoji takav predmet, čak ni takva lekcija ni u jednom predmetu.


❤️ Opet, rekla bih da sve što se u školi istinski može naučiti je baš to - kako se slede snovi.


❤️❤️ Ono što nas škola uči je da budemo vredni, uredni, postojani, poštenii dosledni. Uči nas da učimo i u tom procesu da pronađemo šta je ono što nam se sviđa, a da iskreno poštujemo ono što nam ne ide od ruke. To radi ona škola koja valja. Ona koja nam ponekad teško pada. U kojoj su nam lekcije teške i profesori strogi. Ona koja nam ne dozvoljava da prespavamo dan, već nas tera da ustanemo i idemo nekuda, korak po korak.


❤️❤️❤️ 

Snovi se tako slede - mic po mic, 

dok ne probijemo plafon da poletimo.



Do tog probijanja puno puta će nam biti lakše da sanjarimo o tom poletanju. I to će nas uglavnom zaustaviti, ako ne i vratiti nekoliko koraka unazad.


Kažu da možemo ostvariti sve što smo u stanju da zamislimo. Ne znam da li je to istina, ali ako jeste, ostvarenje sigurno ne dolazi preko noći.


❤️ Ostvarenje snova dolazi posle puno rada. Prvo se snovi moraju otkriti. Kako ćemo uopšte znati šta je ono o čemu sanjamo, ako pre toga nismo uložili napor da nešto radimo?


Danas možemo videti poplavu drugačijih stavova od ovoga. Poplavu kvazipozitivnog razmišljanja. Zamislite da ste ostvarili cilj i sve će se sile urotiti da se to i desi. Neće. Ukoliko ne budete svu svoju energiju uložili u to, neće se ostvariti nijedan san.



❤️ Pogledajte ljude koji su svoje snove ostvarili ( govorimo naravno samo o legalnim načinima). Pročitajte njihove knjige i shvatićete da su svi do jednog krenuli od malo, radili puno i imali sreće tek posle dosta uloženog napora.
Prosto to tako ide.


❤️❤️ U tom procesu nam je potrebna podrška. 
Imate li je? 

Umete li da podržite sebe? 

Imate li ljude oko sebe koji vas podržavaju?

❤️❤️❤️ Ako je odgovor ne, a i dalje želite da ostvarite svoje snove i napravite nešto dobro od svog života, dođite da zajedno napravimo strategiju kako da ojačate da podržite sebe i pronađete podršku u ljudima koje još niste upoznali.

Нема коментара: