Chicory - cvet koji pomaže


 

Znate li nekoga ko ima toliku potrebu za intenzivnom emotivnom vezom, da srlja iz veze u vezu. Sve iz gore u goru?

❓❤️ Nekoga ko je bio veoma povređen u vezi, pa u sledećoj na isti način, pa opet... ali i dalje je u intenzivnoj potrazi za novom osobom za vezu, a da prethodnu povredu nije odbolovao. Svakoj se toj vezi iskreno daje, iako je iz aviona jasno vidljivo da ne dobija ni blizu koliko daje.

❓❤️❤️ Da niste, slučajno, i sami takvi?


Znate li nekoga ko je večna mama, čak i kad deca prerastu preriod u kome ih smemo zvati decom. 'To su moja deca zauvek', reći će ta mama i ponašati se prema odraslim potomcima kao da su petogodišnjaci. I time im oduzimati na samopouzdanju, oh koliko puno. Imaće i izgovor - pa deca to traže. Vrzino kolo je to. Svi tražimo ono na šta smo navikli...

❤️❤️ Svi znamo ponekog takvog 
i svi smo takvi ponekad, 
u nekom segmentu svog života - tu nema dileme.


❤️ Kada se ovako ponašamo, na mestu smo u sebi gde smo veoma nesigurni i potrebno nam je za nekoga da se zalepimo. Ukoliko se samo malo osvestimo, postane jasno da to nije dobro ni za nas ni za one koje volimo. Samo, kako da se iz toga izvučemo?

❓❓ Ponekad nam se učini da smo izvor snage pronašli u burnom reagovanju i prebacivanju za nezahvalnost. Istina, na kratke staze, osetimo se energizovani kad loptu srdžbe prebacujemo u tuđe dvorite, samo to nekako uvek bude kratkog daha, zar ne?

❤️ Bahova cvetna esencija Chicory veoma je efikasna kad je promena ovakvog stanja u pitanju. Pomaže da se izgradi osećaj unutrašnje sigurnosti iz koga onda koračamo kao poprilično drugačija osoba nego ranije. Ne nudimo svoju ljubav uslovno. Ne ljutimo se ukoliko nam nije uzvraćena. Kad dajemo, dajemo iz osećanja sigurnosti, ne iz potrebe da dobijemo zauzvrat.

❤️❤️ Kako ovakve osobe odlikuje velika životna snaga, postojano uzimanje cvetne esencije Chicory, pomaže da ovu snagu premeste u akcije koje su od istinske dobrobiti za ljude oko njih, a najviše za njih same. Pomaže da toliku snagu preusmere na sebe i da izrastu u osobu koja radosno pomaže i istinski daruje i iz toga izlazi snažnija nego što je bila. Prestaje sa emocionalnim ucenjivanjem i nje najbliža okolina počinje da se oseća slobodno.

Нема коментара: