jeste li uradili baš sve da dete bude dobar đak?

Verujem da ste već što šta probali. U početku ste srpljivo pričali, molili i učili sa njim, hvalili, pomalo kažnjavali.  Zatim ste plaćali privatne časove, gasili TV, ograničavali izlaske. Pa ste, možda vikali, ucenjivali, oduzimali igrice, sekli kabl od interneta ili prosto odustajali... ali, jeste li pokušali sa floriterapijom?

Floriterapija, ili terapija cvetnim esencijama, je holistički način lečenja, u kome se promenom misaonih i emocionalnih obrazaca menja ponašanje osobe. To je blaga, prirodna procedura uspostavljanja harmonije tela, emocija i psihe osobe, primenom kapi koje se dobijaju od specijalno izabranog i obrađenog cveća.

Floriterapija pomaže osobi da se oslobodi negativnih uverenja koja upravljaju njenim ponašanjem sa nivoa nesvesnog, te omogućava pozitivnim kvalitetima, poput samouverenosti, vere, hrabrosti, vrednoće, upornosti, doslednosti, urednosti, da se ispolje i postanu dominantni u ponašanju osobe.


Široko primenjivana na Zapadu, kod nas tek u povoju, ova metoda može uveliko pomoći da vam dete postane odgovornije u odnosu na svoje obaveze. Terapija se uzima oralno, četiri puta dnevno, iz korisničke bočice koju priprema praktičar cvetnih esencija. Jedna kombinacija  uobičajeno, traje mesec dana. Vidljivi rezultati, u smislu početne promene negativnih obrazaca ponašanja, nastupaju veoma brzo, a ustaljenje promene očekuje se u roku od nekoliko meseci.

Kod problema vezanih za učenje, moguće je tretirati širok spektar situacija:

Kada dete ni ne započinje učenje:

Odugovlačenje i odlaganje ispunjavanja obaveza; obećavanje, pa neispunjenje obećanog; zavisnosti od modernih tehnologija;  potpadanje pod vršnjačke pritiske  u smislu poistovećivanja sa epidemijom nerada i neodgovornosti koja sve više preovlađuje u ponašanju školske dece; laganje i bežanje od obaveza, neprihvatanje odgovornosti shodno uzrastu,  tretiralo bi se cvetnim esencijama Clematis, Hornbeam, Siera Primrose, Fairy Lantern, Goldenrod ili Milkweed, Mustard, Lungwort.

Kada dete ima želju da uči, ali još uvek nije pronašlo šta ga zaista zanima:

Nemanje usmerenja, neodlučnost oko izbora škole i profesije, nedostatak motivacije za početak rada, obeshrabrenost i pesimizam u vezi budućnosti, lenjost, neurednost, loše radne navike, neispunjenost i duboko osećanje nezadovoljstva, rešiće cvetne esencije Blackberry, Californian Wild Rose, Cayenne, Scotch Broom, Tansy, Wild Oat, Scleranthus, Californian Peony, Blazing Star, Walnut, Explorer’s Gentian, Lupine.




Kada je učenje neefikasno i rezultati su neprimereni uloženom trudu:

Za nedostatak koncentracije, brzanje i nestrpljenje, sklonost hiperaktivnosti, previđanje detalja,   preteranu analitičnost i nemogućnost sagledavanja veće smisaone celine; neuviđanje postojanja šema i obrazaca; stalno ponavljanje istih grešaka; za lošu memoriju, neinspirativno učenje; nesposobnost da se očigledan kreativni potencijal izrazi u nastupu, pomoć se traži primenom cvetnih esencija Madia, Rosemary, Peppermint, Filaree, Rabitbrush, Shasta- Daisy, Impatiens,  Lemon, Chestnut Bud, Hound’s Tongue, Iris, Indian Paintbrush, Dawn Avens.
   
Kada je kod kuće sve lepo naučeno, ali se to u školi ne pokazuje:

Kad vaše dete ima strah od nastupa ili provera znanja, nema samopouzdanja, ne ume da se zauzme za sebe,  ima osećanje manje vrednosti, konfuzno je  pri izlaganju naučenog, nije snalažljivo, opterećeno je osećanjem krivice i samoprekora kad ne uspe ono što je zamislilo, kada se ne snalazi u društvu vršnjaka, pomoć se traži u cvetnim esencijama Larch, Mountain Pride, Buttercup, Cerato,  Pine, Cosmos, Trumphet Vine, Indian Pink, Columbine, Hyssop, Red Penstemon

  
Kada vam je dete iscrpljeno posle puno učenja:



Za studente posle iscrpljujućih ispitnih rokova; za preozbiljna, starmala ponašanja; kod  iscrpljivanja zbog previše odgovornog odnosa prema obavezama; kod zanemarivanja emocionalnih i fizičkih potreba; nedostatka spontanosti i humora,  preporučuju se cvetne esncije Olive, Aloe Vera, Zinnia, Nasturtium, Fireweed.



Koji od ovih problema sprečava vaše dete da bude uspešno?

Ovaj je članak objavljen na Vesti-online.


                                                                    

Нема коментара: